Findatan salaustyökalun varmenne vaihtunut – lataa työkalun uusi versio siirtopalvelusta

24.3.2023

Findatalle toimitettavien aineistojen salaamisen tarkoitetun työkalun varmenne on vaihtunut. Olemme julkaisseet uudella varmenteella allekirjoitetun työkalun 9.3.2023. Mikäli olet ladannut työkalun siirtopalvelu Nextcloudista ennen 9.3.2023, sinun tulee ladata työkalun uusi versio.

Miten lataan uudella varmenteella allekirjoitetun salaustyökalun?

Työkalu ladataan normaaliin tapaan siirtopalvelusta osoitteesta siirto.findata.fi. Uudella varmenteella allekirjoitettu salaustyökalu löytyy Salaustyökalut-kansiosta nimellä Findata Encryption Tool.exe.

Mitä tapahtuu, jos en lataa uudella varmenteella allekirjoitettua salaustyökalua?

Mikäli et lataa uudella varmenteella allekirjoitettua salaustyökalua, on mahdollista, että salaustyökalu ei enää toimi. Tämä riippuu käyttämäsi tietokoneen asetuksista. Vaikka vanhentuneella varmenteella allekirjoitettu salaustyökalu toimisi, kehotamme tietoturvasyistä silti lataamaan uudella varmenteella allekirjoitetun salaustyökalun.

Muuttuuko salaustyökalun toiminta?

Salaustyökalun toiminta ei muutu, vaan se toimii jatkossakin täysin samalla tavalla kuin aiemminkin.

Mitä tarkoittaa, että salaustyökalun varmenne vaihtuu?

Salaustyökalu on allekirjoitettu digitaalisella varmenteella. Allekirjoituksen tarkoitus on osoittaa työkalun käyttäjälle, että työkalu on peräisin luotettavalta taholta. Samaan tapaan kuin verkkosivulla käytettävä varmenne osoittaa, että verkkosivu kuuluu sille taholle jolle käyttäjä olettaakin sen kuuluvan, eikä mikään kolmas osapuoli ole muokannut tai väärentänyt sitä. Varmenteet ovat voimassa kerrallaan enintään muutamia vuosia, minkä vuoksi niitä on uusittava säännöllisesti. Findatan salaustyökalun tapauksessa työkalu on peräisin CSC:ltä.