FinHITS – Strengthening Finnish Health Data ICT for Secondary Use

FinHITS on nelivuotinen hanke, joka tähtää Suomen toisiokäytön palveluiden kehittämiseen ja yhtenäistämiseen tulevan eurooppalaisen terveysdata-avaruuden mukaiseksi.

Findata perustettiin vuonna 2019 sosiaali- ja terveystietojen toissijaisesta käytöstä annetun lain myötä. Toimintamme alkoi vuonna 2020, tehden meistä yhden Euroopan unionin ensimmäisistä keskitetyistä terveystietojen lupaviranomaisista.

Tällä hetkellä tarjoamme asiakkaille ja rekisterinpitäjille joukon peruspalveluja. Eurooppalaisen terveysdata-avaruuden (EHDS) lähestyessä haluamme hyödyntää ainutlaatuista käytännön kokemustamme ja kehittää palveluitamme entistä käyttäjäystävällisemmiksi ja turvallisemmiksi tehokasta toisiokäyttöä varten.

Käynnistämme Euroopan unionin osarahoittaman FinHITS-hankkeen varmistaaksemme Suomen sujuvan liittymisen tulevaan eurooppalaiseen terveysdata-avaruuteen. Nelivuotisen hankkeen tavoitteena on vahvistaa suomalaista terveystietojen toisiokäytön ICT-infrastruktuuria.

FinHITS-hankkeen aikana

  • parannamme Findatan asiointipalvelua
  • kehitämme kansallista aineistokatalogia
  • kehitämme tietoturvallista käyttöympäristöä Kapselia tehokkaammaksi ja monipuolisemmaksi
  • olemme mukana kehittämässä teknisiä ratkaisuja jäsenmaiden rajat ylittävään tiedonvaihtoon
  • edistämme terveysdatan laatua

FinHITSin avulla vahvistamme Suomen terveysdatainfrastruktuuria edistääksemme terveystietojen tehokasta ja turvallista toisiokäyttöä. Hankkeen valmistuttua olemme valmiina liittymään saumattomasti osaksi EHDS-järjestelmää.

Jaamme kokemuksiamme ja autamme muita maita järjestelmiensä rakentamisessa ja hankalimpien sudenkuoppien välttämisessä.

Tulevat FinHITS-tapahtumat

FinHITS-hankkeen aloitustapahtuma

12.02.2024
Tervetuloa kehittämään terveystietojen toisiokäyttöä Suomessa ja kuulemaan kansainvälisen toisiokäytön tavoitteista! Lue lisää FinHITS-hankkeen aloitustapahtuma

Viimeisimmät FinHITS-uutiset

FinHITS-hankkeen aloitustapahtuma kokosi yhteen yli sata asiantuntijaa suunnittelemaan toisiokäytön tulevaisuutta

10.04.2024
Perjantaina 5.4.2024 järjestettyyn tapahtumaan saapui laaja kirjo toisiokäytön parissa työskenteleviä ammattilaisia. Paikalla… Lue lisää FinHITS-hankkeen aloitustapahtuma kokosi yhteen yli sata asiantuntijaa suunnittelemaan toisiokäytön tulevaisuutta

Findata kehittää suomalaisia toisiokäytön palveluita FinHITS-hankkeessa

27.03.2024
EU-rahoitteisen FinHITS-hankkeen tavoitteena on vahvistaa Suomen terveysdatainfrastruktuuria edistämällä terveystietojen tehokasta ja turvallista… Lue lisää Findata kehittää suomalaisia toisiokäytön palveluita FinHITS-hankkeessa

Uusi palvelu: voit nyt varata ajan henkilökohtaiseen neuvontaan

21.02.2024
Ajanvarauksella toimivan henkilökohtaisen neuvontapalvelun tavoitteena on tarjota yksilöllistä tukea ja tehdä asioinnista… Lue lisää Uusi palvelu: voit nyt varata ajan henkilökohtaiseen neuvontaan

Euroopan unionin osarahoittama. Esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat ainoastaan tämän tekstin laatijoiden näkemyksiä eivätkä välttämättä vastaa Euroopan unionin tai Euroopan terveys- ja digitaaliasioiden toimeenpanoviraston (HaDEA) kantaa. Euroopan unioni ja HaDEA eivät ole vastuussa niistä.