Aineistoeditori-koulutus hyvinvointialueille 15.12.2023

15.12.2023 Teams

Tervetuloa hyvinvointialueille suunnattuun koulutukseen Aineistoeditori-työkalun käytöstä perjantaina 15.12. klo 9–12.

Koulutuksessa käydään läpi Aineistoeditorin käytön perusteet ja tehdään käytännön harjoitus kuvaustietojen tuomiseksi Aineistoeditoriin. Lisäksi koulutuspäivänä on mahdollisuus keskustella sote-aineistojen kuvailutyöstä yleisesti ja käydä läpi omassa aineistokuvailutyössä mahdollisesti eteen tulleita pulmia.

Koulutus on maksuton ja suunnattu hyvinvointialueiden edustajille.

Ilmoittautuminen koulutukseen on sulkeutunut.

Mitä: Aineistoeditori-koulutus
Milloin: perjantai 15.12.2023 klo 9–12
Missä: Teams-kokous, linkki lähetetään sähköpostitse etukäteen ilmoittautuneille

Aineistoeditori (aineistoeditori.fi) on kansallinen aineistojen kuvailujärjestelmä, jonka kautta aineistokuvauksia voi julkaista avoimessa Aineistokatalogi-palvelussa (aineistokatalogi.fi).

Rekisteröityminen Aineistoeditoriin ilman Virtu-tunnusta

Ohje lähetetään sinulle myös sähköpostitse.

Ohje rekisteröitymisestä Aineistoeditorin käyttäjäksi (muut kuin Virtu-virastot)

  1. Täytä rekisteröitymislomake (thl.fi)
    • HUOM: Mikäli olet jo rekisteröitynyt Yhteistyötilojen käyttäjäksi, käytä sähköpostiosoitetta ja salasanaa, jotka sinulla on käytössä Yhteistyötiloissa. Mikäli et muista salasanaasi, vaihda se täällä (thl.fi). Täytä Aineistoeditorin rekisteröitymislomake käyttäen uutta salasanaa.
  2. Odota, että saat automaattisen vahvistusviestin THL Kirjautumispalvelusta. Saatuasi viestin, kirjaudu kerran sisään ja ulos Aineistoeditoriin osoitteessa aineistoeditori.fi (Kirjaudu sisään > THL kirjautumispalvelu).
    • HUOM: Kirjautuminen tapahtuu aina osoitteessa aineistoeditori.fi, älä käytä automaattisessa vahvistusviestissä olevaa linkkiä.
  3. Kun olet kirjautunut sisään ja ulos Aineistoeditoriin, lähetä viesti osoitteeseen info@aineistokatalogi.fi. Sinulle lisätään organisaatiokohtaiset oikeudet ja saat vahvistusviestin, kun tunnuksesi ovat valmiit.
  4. HUOM: Kirjautuminen tapahtuu aina osoitteessa aineistoeditori.fi, älä käytä automaattisessa vahvistusviestissä olevaa linkkiä.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä info@aineistokatalogi.fi.

Lisätiedot koulutuksesta

Peija Haaramo

Johtava asiantuntija, aineistokuvaukset 029 524 7888