“The creation of national health data hubs: what lessons can be learned?” -konferenssi 11.5. klo 15 alkaen

Mikä on terveystietojen toisiokäytön tulevaisuus kansallisella ja kansainvälisellä tasolla? Olemme mukana järjestämässä konferenssia Pariisissa keskiviikkona 11.5.2022 yhdessä ranskalaisen Health Data Hubin kanssa. Suomesta mukana ovat myös Sitra ja STM.

Ranskassa ja Suomessa terveystietojen toisiokäyttöä on viime vuosina keskitetty ja tätä varten luotu omat kansalliset toimijat. Konferenssissa käydään läpi näiden toimijoiden perustamista ja siihen johtanutta polkua sekä luodaan katsaus terveysdatan jakamiseen eurooppalaisesta näkökulmasta.

Keskustelussa mietitään myös odotuksia ja tulevaisuudennäkymiä Euroopan komission asetusehdotuksesta yhteisen eurooppalaisen terveysdata-avaruuden (EHDS) luomisesta.

Toisiokäytön toimijoita käsittelevässä paneelikeskustelussa ovat mukana mm. Health Data Hubin ja Findatan johtajat Stéphanie Combes ja Johanna Seppänen sekä STM:n hallintoneuvos Joni Komulainen

Sitran Markus Kalliola luotsaa toista konferenssin toista osiota, joka käsittelee datan jakamista eurooppalaisella tasolla. Tässä keskustelussa ovat mukana mm. Ioana Maria Gligor Euroopan komissiosta ja Findatan johtava asiantuntija Peija Haaramo.

Konferenssia voi seurata myös etänä verkossa. Etäosallistumiseen voi ilmoittautua osoitteessa https://premc.typeform.com/FindataOnlineEN?typeform-source=www.health-data-hub.fr

Lisätietoja: https://www.health-data-hub.fr/creation-national-health-data-hubs-what-lessons-can-be-learned