Toimintamme käynnistyy vaiheittain ja etsimme toistuvasti riveihimme osaavia tekijöitä. Haemme tällä hetkellä lakimiestä vakituiseen virkaan 16.8.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Mitä lakimiehen tehtäviin kuuluu?

Lakimies toimii Findatan johtajan suorassa alaisuudessa. Lakimies on Findatan keskeinen asiantuntija, joka mm.
• toimii Findatan juridisena asiantuntijana
• ohjeistaa Findatan toimintaan liittyvien lakien tulkintaa ja soveltamista
• toimii Findatan tietosuojavastaavana
• valmistelee Findatan sopimuksia, ohjeita ja lausuntoja

Tehtävä edellyttää sote-tietojen toisiokäyttöön liittyvän toimintaympäristön tuntemusta sekä tiivistä yhteistyötä STM:n, keskeisten rekisterinpitäjien, sote -tiedon tuottajien ja sidosryhmien kanssa. Lakimies edustaa Findataa säädöksiä ja tietosuojaa koskevissa kysymyksissä ja on Findatan johtoryhmän jäsen.

Mitä hakijalta odotetaan?

Odotamme hakijalta oikeustieteen ylempää korkeakoulututkintoa, henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaan sekä erityisesti sote -tietojen toissijaiseen käyttöön liittyvän lainsäädännön tuntemusta sekä kokemusta säädösten soveltamiseen liittyvässä neuvonnassa. Tehtävän hoitamisessa tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja, sujuvaa englannin ja tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. Eduksi luetaan kokemus kansainvälisestä (erityisesti EU) toiminnasta sekä asiakas- ja sidosryhmäyhteistyöstä.

Tarjoamme keskeisen roolin kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävässä yhden luukun periaatteella toimivassa sotetietovarantopalvelussa ja näköalapaikan rakentumassa olevaan terveysdatan hyödyntämisen ekosysteemiin.

Lue lisää ja hae paikkaa

Voit hakea lakimiehen paikkaa Valtiolle.fi-palvelussa. Hakuaika päättyy 18.6.2021 klo 12.

Katso työpaikkailmoitus ja hae paikkaa tästä linkistä: https://www.valtiolle.fi/fi-FI/ilmoitus?id=33-303-2021 (avautuu uuteen ikkunaan)