Uutta Kapselissa: Linux-käyttöjärjestelmä ja aineiston säilytyspalvelu

Findatan Kapseli on saatavilla nyt myös Linux-käyttöjärjestelmällä. Lisäksi olemme julkaisseet palvelun Kapselissa olevien aineistojen ja ohjelmakoodien säilyttämiseen.

Kapseli on Findatan tarjoama tietoturvallinen käyttöympäristö, jossa voi käsitellä tietoluvalla saatavaa, yksilötasoista aineistoa. Kapselia käytetään etäyhteydellä, ja sinne kirjaudutaan verkkoselaimen kautta.

”Aiemman Windows-version lisäksi Kapseli on nyt saatavilla Linux-käyttöjärjestelmällä CentOS 7. Kehitämme Linux-version ohjelmistovalikoimaa yhdessä kumppanimme CSC:n kanssa ja asiakaspalautteiden perusteella”, Findatan ICT-päällikkö Heikki Lanu sanoo.

Eri käyttöjärjestelmille vakiona tarjottavat ohjelmistot löytyvät sivulta Kapseli. Käyttöjärjestelmä valitaan Findatan asiointipalvelussa Kapselin tilauslomakkeella.

Linux-versio on Windows-versiota edullisempi. Vuosihinta on konepaketista riippuen 270 – 2 070 euroa vähemmän. Löydät ajantasaiset hinnat eri konepaketeille sivulta Hinnasto.

Käytössä olevan Kapselin käyttöjärjestelmä on mahdollista vaihtaa. Jos haluat vaihtaa käyttöjärjestelmää, tee Kapselin päivitystilaus asiointipalvelussamme. Vaihdosta peritään muutostyöstä johtuvat kiinteät kustannukset 465 euroa + alv 24 %.

Aineiston säilytyspalvelu Kapselin käyttäjille

Säilytyspalvelu mahdollistaa Kapselissa olevien aineistojen ja ohjelmakoodien säilytyksen tutkimuksen valmistuttua. Se on varsinaista Kapselia huomattavasti edullisempi ratkaisu.

Tietoluvan on oltava voimassa koko säilytyksen ajan ja säilytykselle on oltava perusteltu tarve, esimerkiksi vaatimus vertaisarvioinnin suorittamiselle. Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan myös tallentaminen on henkilötietojen käsittelyä ja siksi sen on tapahduttava tietoturvallisessa ympäristössä.

Säilytyspalvelu tilataan asiointipalvelussa enintään viideksi vuodeksi kerrallaan. Uuden säilytystilauksen yhteydessä laskutetaan käsittelymaksu 440 euroa ja minimitilaus 12 kuukautta (78 euroa). Palvelun kuukausiveloitus kutakin 0,5 TB kohti on 6,50 euroa kuukaudessa. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

”Kapseli-konepaketti ja säilytyspalvelu eivät voi olla samanaikaisesti käytössä. Aineisto voidaan kuitenkin tarvittaessa palauttaa takaisin käsiteltäväksi ja siirtää käsittelyn jälkeen takaisin säilytyspalveluun”, Lanu sanoo.

Säilytyspalvelu on Kapselin lisäpalvelu ja tarjolla vain Kapseli-käyttäjille. Mikäli aineistoja on analysoitu jonkin muun palveluntarjoajan tietoturvallisessa käyttöympäristössä, säilytyspalvelun saa käyttöön tilaamalla ensin Kapselin.

Lue lisää

Lisätiedot

Kapseli®

Kapseli-käyttöympäristöön liittyvät yhteydenotot