Aineistokuvaustyö kesken? Ilmoittaudu Aineistoeditori-koulutukseen!

Tervetuloa Findatan järjestämiin koulutuksiin Aineistoeditori-työkalun käytöstä. Koulutuksissa käydään läpi Aineistoeditorin käytön perusteet ja tehdään käytännön harjoitus kuvaustietojen tuomiseksi Aineistoeditoriin.

Lisäksi koulutuspäivänä on mahdollisuus keskustella sote-aineistojen kuvailutyöstä yleisesti ja käydä läpi omassa aineistokuvailutyössä mahdollisesti eteen tulleita pulmia.

Ilmoittaudu Aineistoeditori-koulutukseen tästä linkistä: https://webropol.com/s/aineistoeditori-syksy-2021 (aukeaa uuteen ikkunaan).

Koulutukset järjestetään etäopetuksena Microsoft Teams -linkin kautta. Yhden koulutuspäivän maksimiosallistujamäärä on 30 henkilöä. Koulutukset ovat maksuttomia.

Koulutusten ajankohdat

Loppuvuoden 2021 aikana järjestämme koulutuksia kerran kuukaudessa. Päivämäärää klikkaamalla pääset siirtymään tapahtumasivulle.

Huom! Ilmoittauduthan mielellään viimeistään viikkoa ennen valitsemaasi koulutuspäivää, jotta ehdimme hoitaa käyttäjätunnukset ym. käytännön asiat tarvittaessa kuntoon.

Mistä on kyse?

Annoimme 1.2.2021 toisiolain mukaisen määräyksen aineistokuvausten tietosisällöistä, käsitteistä ja tietorakenteista. Määräys koskee sosiaali- ja terveystietojen toissijaista käyttöä.

Toisiolain piiriin kuuluvien julkisten rekisterinpitäjien on laadittava aineistokuvaukset tietovarantojensa tietosisällöistä. Näitä ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon julkiset palvelunjärjestäjät. Tarkempi listaus löytyy toisiolain 6 §:stä (laki sosiaali- ja terveystietojen toissijaisesta käytöstä) .

Aineistoeditori (aineistoeditori.fi) on kansallinen aineistojen kuvailujärjestelmä, jonka kautta aineistokuvauksia voi julkaista avoimessa Aineistokatalogi-palvelussa (aineistokatalogi.fi).

Aineistokuvausmääräyksen tavoitteena on määritellä yhteiset aineistokuvausperiaatteet sosiaali- ja terveysalan rekisterinpitäjien aineistojen ja niiden sisältämien tietojen kuvaamiselle.

Katso myös: