Kapselin käyttäjä: R-ohjelman CRAN-yleisrepositorion vanha käyttötapa poistuu 1.5.2023

Poistamme vanhan CRAN-yleisrepositorion käyttötavan 1. toukokuuta. Vanhassa käyttötavassa CRAN-paketteja käytettiin suoraan valmiiksi asennettuina library(”PACKAGE”)-komennolla.

Jatkossa kaikki asiakkaat asentavat R-paketit itse Kapseliin install.packages(”PACKAGE”)-komennolla. Jos haluat mieluummin käyttää graafista käyttöliittymää pakettien asentamiseen, löydät sen RStudiosta kohdasta Tools -> Install Package.

Löydät tarkemmat ohjeet Kapselin käyttöohjeista.

Pyydämme ottamaan uuden tavan käyttöön mahdollisimman pian. Uuden toimintatavan käyttöönotto ei vaikuta tehtyihin töihin Kapselissa. Jos kohtaat ongelmia käyttöönotossa tai tarvitset lisätietoa, lähetä sähköpostia Kapseli-tukeemme osoitteeseen kapseli@findata.fi.

Miksi vanha käyttötapa poistetaan?

Käyttäjien kannalta vanha tapa on RStudiolle raskas ja altis kaatumisille. Lisäksi vanha tapa on ylläpidollisesti ja käytettävyydeltään raskas ja pakettien päivittäminen on työlästä.

Uusi tapa on ylläpidollisesti kestävämpi ratkaisu. RStudio toimii nopeammin ja on vähemmän altis kaatumisille.

Lisäksi voimme tarjota tuoreita paketteja asiakkaiden käyttöön aiempaa paremmin, koska pakettien päivittäminen on helpompaa. Käyttäjän kannalta R:n kirjastoon tarvitsee sisällyttää vain ne paketit, jotka käyttäjä itse tarvitsee.

Lisätiedot

Kapseli®

Kapseli-käyttöympäristöön liittyvät yhteydenotot