Tuhannen hakemuksen raja rikkoutui – Findatasta haettu aineistoja yhteensä 1 008 kertaa

Asiointipalveluumme saapui viime viikon lopuksi kaikkien aikojen 1 000. hakemus. Tällä hetkellä hakemuksia on saapunut 1 008 kpl.

Luku on kumulatiivinen kertymä Findatan toiminnan alkamisesta huhtikuusta 2020 lähtien. Samassa ajassa hakemuksiin on tehty yhteensä 868 viranomaispäätöstä.

Hakemus- ja päätöstietojen tilastointi uudistuu

Merkkipaalun saavuttamisen myötä uudistamme tavan, jolla viestimme hakemus- ja päätöstiedoista.

”Haluamme tarjota ajantasaisempaa tietoa asiakkaille ja sidosryhmille. Ensi viikosta alkaen verkkosivuille päivitetään kuluvan vuoden hakemus- ja päätöstiedot sekä vertailu edellisvuoteen. Seuraavaksi suunnitelmissa on tarjota automaattisesti päivittyvä näkymä siitä, miten kauan eri käsittely- ja aineistopoimintavaiheissa keskimäärin kestää”, Findatan viestintäpäällikkö Antti Piirainen sanoo.

Tänä vuonna hakemuksia on saapunut yhteensä 107 kpl, joista tietolupahakemuksia oli 87 ja tilastotasoisen tiedon tietopyyntöjä 20. Päätöksiä on tehty 146 kpl, joista myönteisiä on 111 ja raukeavia 35.

Vuonna 2022 hakemuksia tuli yhteensä 270 kpl. Näistä tietolupahakemuksia oli 253 ja tietopyyntöjä 17. Päätöksiä tehtiin viime vuonna 283 kpl, joista myönteisiä oli 233 ja raukeavia 50. Lisää tietoa toiminnasta löytyy vuosikatsauksesta.

Näet listauksen luvan saaneista hankkeista sivulta Myönnetyt luvat. Ajantasainen hakemus-, päätös- ja jonotilanne löytyy etusivulta.