Jonotusaika lyhentynyt – tietolupahakemuksia otetaan käsittelyyn jopa kuukaudessa

Findatalle saapuneiden tietolupahakemusten jonotusaika on lyhentynyt. Elokuussa tehdyn uudistuksen myötä käsittelykelpoiset hakemukset etenevät jonossa nopeammin.

”Tällä hetkellä uusimmat käsittelyssä olevat tietolupahakemukset on jätetty meille noin kuukausi sitten, syyskuun alkupuolella”, kertoo Findatan aineistopalveluiden päällikkö Mervi Siltanen.

Nykyään kaikki tietolupahakemukset käydään läpi noin viikon sisällä niiden saapumisesta ja jaotellaan kahteen ryhmään: käsittelykelpoisiin ja täydennystä vaativiin hakemuksiin.

”Tämä koskee myös aiemmin jätettyjä, hakijoiden itse täydentämiä ja uudelleen lähetettyjä hakemuksia. Käsittelykelpoiset hakemukset siirtyvät nopean esitarkastuksen jälkeen odottamaan varsinaista käsittelyä. Odotusaika vaihtelee hakemusmäärän ja tilanteen mukaan”, Siltanen sanoo.

Tietolupahakemuksia on käsittelyssä tällä hetkellä 60 kpl. Lisäksi 17 käsittelykelpoista hakemusta odottaa käsittelyyn pääsyä.

Moni jonossa oleva hakemus tarvitsee täydennyksiä tietoihin

Seuloimme koko tietolupahakemusjonon kesän 2022 aikana. Käsittelykelpoisia hakemuksia oli jonossa noin 20 prosenttia, ja ne siirrettiin eteenpäin varsinaiseen käsittelyyn. Tällä hetkellä jonossa on 73 tietolupahakemusta.

”Olemme lähettäneet kaikille jonossa oleville hakijoille pyynnön täydentää hakemusta omatoimisesti ja listanneet pääkohdat, jotka vaativat täydennystä”, Siltanen sanoo.

Vaihtoehtona on odottaa Findatan henkilökohtaista ohjausta hakemuksen täydentämiseen.

Näin täydennät aiemmin jättämääsi hakemusta

Jos haluat täydentää lähettämääsi hakemusta, pyydä meitä palauttamaan hakemuksesi lähettämällä sähköposti osoitteeseen info@findata.fi. Kirjoita viestin otsikoksi Hakemuksen palautus ja hakemuksesi diaarinumero (esim. Hakemuksen palautus THL/XXXX/14.0X.00/202X).

Löydät käsittelykelpoisen hakemuksen kriteerit Tietoluvat-sivulta kohdasta Ohje tietolupahakemuksen täyttämiseen. Täydennä tiedot kriteerien mukaan ja lähetä hakemus takaisin Findatalle. Lähetämme sinulle 10 arkipäivän sisällä sähköpostiviestin, jossa kerrotaan, onko hakemuksesi käsittelykelpoinen tai tarvitseeko se vielä täydentämistä.

Huomioithan seuraavat asiat:

  • Emme vastaanota täydennettäviä tietoja sähköpostitse, vaan ne tulee täydentää itse hakemukseen.
  • Hakemus voi täydennyksistä huolimatta jäädä odottamaan henkilökohtaista ohjausta, mikäli siinä on vielä puutteita tai epäselvyyksiä. Saat tästä tiedon 10 arkipäivän sisällä siitä, kun olet lähettänyt hakemuksen takaisin Findatalle.
  • Et menetä jonopaikkaasi täydentämällä hakemusta omatoimisesti.

Lue myös

Jonotusaika lyhentynyt – tietolupahakemuksia otetaan käsittelyyn jopa kuukaudessa

14.10.2022
Findatalle saapuneiden tietolupahakemusten jonotusaika on lyhentynyt. Elokuussa tehdyn uudistuksen myötä käsittelykelpoiset hakemukset etenevät jonossa nopeammin. ”Tällä hetkellä uusimmat käsittelyssä olevat tietolupahakemukset on jätetty meille noin kuukausi sitten, syyskuun alkupuolella”, kertoo Findatan… Lue lisää Jonotusaika lyhentynyt – tietolupahakemuksia otetaan käsittelyyn jopa kuukaudessa

Toisiolain soveltaminen on yhteistyötä luvanhakijan, rekisterinpitäjien ja Findatan välillä

08.03.2022
Lupatoimivalta sote-tietojen toissijaisessa käytössä on ollut keskitetty Findatalle huhtikuusta 2020 lähtien aina silloin, kun aineistoja tarvitaan usealta rekisterinpitäjältä tai yksityiseltä sektorilta. Vaikka varsinaisia lupahakemuksia tarvitseekin usean sijaan enää yhden, on yhteistyö… Lue lisää Toisiolain soveltaminen on yhteistyötä luvanhakijan, rekisterinpitäjien ja Findatan välillä