Olemme uudistaneet kaikki hakemuslomakkeemme maalis-toukokuun 2023 aikana. Uudistuksen tavoitteena on helpottaa asiointia ja minimoida hakijoille lähetettävät lisätietopyynnöt.

Löydät Findatan asiointipalvelusta uudet lomakkeet kaikille eri hakemustyypeille: tietoluville, tietolupien muutoksille, tietopyynnöille. Lisäksi olemme päivittäneet Kapselin tilaus- ja muutoslomaketta.

Uudet lomakeversiot ovat aiempaa kattavampia ja ohjaavampia. Lisäksi niiden teksteihin on tehty kielenhuolto. Päivitetyt lomakkeet on julkaistu yksi kerrallaan maalis- toukokuun aikana.

Myös asiointipalvelun taustajärjestelmä on päivitetty uuteen versioon viime viikon huoltokatkon yhteydessä 25.5. Versiopäivitys on yksinkertaistanut joitakin toimintoja lisännyt asiointipalvelun vakautta.

Toimi näin, jos sinulla on vanhalle lomakkeelle tehty hakemusluonnos

Jos sinulla on vanhempaan lomakepohjaan täytetty hakemusluonnos, jota ei ole vielä kertaakaan lähetetty Findatalle, suosittelemme täyttämään tiedot uudelle lomakkeelle.

Vanhoille hakemuslomakkeelle täytettyä hakemusluonnosta ei voi suoraan kopioida uudeksi hakemukseksi. Aloita uuden hakemuksen tekeminen alusta ja kopioi tiedot luonnoksesta kenttäkohtaisesti.

Vanhalle lomakkeelle täytetyn hakemuksen voi edelleen lähettää käsiteltäväksi, mutta silloin joudumme kysymään uuden lomakkeen tietoja lisätietopyyntönä.

Huom! Jos hakemus on palautettu sinulle täydennettäväksi, älä luo uutta hakemusta, vaan täydennä tiedot palautettuun hakemukseen.

Katso myös

Luvat

Tutustu ennen hakemuksen täyttämistä Luvat-pääsivuun, jolta löydät hyödyllistä tietoa erilaisten lupien hakemisesta. Lue lisää Luvat

Tietoluvat

Katso ohje tietolupahakemuksen täyttämiseen sekä lomakkeella kysyttävät asiat. Lue lisää Tietoluvat

Muutosluvat

Tietoluvan muutoshakemuksella voit hakea muutoksia edelleen voimassa oleviin lupiin. Lue lisää Muutosluvat

Tietopyynnöt

Tietopyynnöllä voit hakea Findatasta tilastomuotoista, anonyymia aineistoa. Lue lisää Tietopyynnöt